Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα, από μητέρα Κύπρια και πατέρα Ελλαδίτη. Η αγάπη του για τα βιβλία και τη λογοτεχνία γεννήθηκε στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο σε μια παλαιά γραφομηχανή τού παππού του. Έγραφε καθαρά για προσωπική ευχαρίστηση, μιας και ήταν το μεγάλο του πάθος. Σπούδασε οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με το συγκεκριμένο αντικείμενο, σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο που διατηρούσε ο πατέρας του. Έπειτα, το ενδιαφέρον του άρχισε να στρέφεται στην τέχνη της πώλησης και ακολούθησε την πορεία του στον τομέα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, σε Ελλάδα & Κύπρο. Ο Δημήτρης δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το “μικρόβιο” της συγγραφής ολοένα και τον έτρωγε μέσα του, μέχρις ότου, το 2013 όπου και αποφάσισε να προωθήσει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Το Πορτρέτο Της Εύας»

 Ο εκδοτικός οίκος που το ανέλαβε, απάντησε αυτοστιγμεί θετικά ως προς την έκδοσή του. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 και απέσπασε άριστες κριτικές. Με την δεύτερη συγγραφική του απόπειρα μόλις, ο Δημήτρης, με το ανέκδοτο στοχαστικό δοκίμιό του: «Ο Διάλογος του Μονολόγου», βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τον Φεβρουάριο του 2015. «Ο διάλογος του μονολόγου» πραγματεύεται την εσωτερική σύγκρουση και μια αστείρευτη μάχη με το “εγώ” μέσα από κοινωνικές διαφορές και φιλοσοφικές αναζητήσεις.

«Βίος Βραχύς», είναι η διακεκριμένη ποιητική συλλογή σε Διεθνή διαγωνισμό όπως και σε Πανελλήνιο, από την οποία διακρίθηκαν ποιήματα για ποιητικές ανθολογίες, συλλογές ποιημάτων και άλλα. Σε εξέλιξη επίσης είναι το καυστικό έργο του «Β for Βλάκας», που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016 και πρόκειται για ένα κοινωνικό-φιλοσοφικό δοκίμιο που θα προκαλέσει τους αναγνώστες σε μια άνιση μάχη… «Η λεμονιά», ένα ακόμα στοχαστικό μυθιστόρημα Πανελλήνια Βραβευμένο, σε επίπεδο συγγραφής, όπου η δεξιοτεχνία είναι έκδηλη και οι εικόνες μέσα από την ιστορία παίρνουν σάρκα και οστά…

«Το Δωμάτιο 104», είναι ένα ακόμα, γεμάτο ανατροπές, λογοτεχνικό μυθιστόρημα, όπου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015, και ήδη έχει μαγέψει και πάλι τους αναγνώστες, μέσα από το γνωστό πλέον ύφος γραφής του Δημήτριου Αλεξόπουλου.